Get Adobe Flash Player

Binnenshuis houden - de beschermde vijver

Er zijn veel redenen om voor het binnenshuis houden te kiezen:
Winterbekken:
Een van het jaargetijde afhankelijke binnenshuis omzetten van de koikarpers biedt vele voordelen t.o.v. een overwintering in een buitenbekken. De temperatuur in het binnenbekken is veel beter aan te sturen als in een buitenbekken. De koikarpers kunnen bij een hogere temperatuur overwinteren. Zelfs bij een voldoende verwarmd buitenbekken kan de temperatuur niet altijd in het gewenste bereik worden gehouden, zoals de extreem koude winter in 2008/2009 heeft bewezen. Het binnenbekken behoudt de omgevingstemperatuur, zodat hier geen extra energiekosten ontstaan

Binnenvijver:
Zeker de mooiste reden voor het binnenshuis houden te kiezen: een binnenvijver met permanent aanwezige koikarpers biedt de bezitter bij de laagste onderhoudskosten de mogelijkheid onafhankelijk van het jaargetijde en het weer zich met zijn hobby bezig te houden.

Quarantainebekken:
Helaas is het af en toe onvermijdbaar dat ook bij de beste verzorging van de koikarper, een dier in quarantaine moet. Het kan zijn dat de koi rust nodig heeft, of dat een dierarts medicijnen die men in een vijver niet of nauwelijks kan toedienen heeft verschreven. Hier biedt het zich aan, een bekken binnenshuis aan te leggen. Zo kan de koikarper optimaal worden verzorgd.


Onze service:

Wij plannen en bouwen voor U zodat U binnenshuis houden kunt, Het maakt niet uit of het een quarantainebekken of een volledig bekken is. Alle voorkomende werkzaamheden worden door ons uitgevoerd. Zo heeft voor alles U een contactpersoon.

In het aan de rechterzijde afgebeelde quarantainebekken met volledige filtering wordt een door ons ontwikkeld systeem voor de circulatie van het water gebruikt, dat slechts een vermogen van 40 Watt! Opneemt. Hierdoor heeft het bekken bijna geen energie meer nodig.

Fotogalerij